Schrijfmotoriek

Schrijven is een heel complexe vaardigheid.
Zo moet je om een woord over te schrijven eerst het woord zien, daarna lezen, vervolgens denken de hersenen na over hoe je elke letter schrijft, wat dat is vaak anders dan hoe het geschreven staat, en tot slot moeten je hersenen nog de juiste informatie sturen naar je vingers zodat je het woord letter voor letter op papier kan zetten.
Dat is helemaal niet eenvoudig. Het vraag heel veel concentratie, ruimtelijk inzicht en fijne bewegingen in de pols en de vingers. Heb jezelf en/of je leerkrachten al gemerkt dat jouw kind moeite heeft met leesbaar schrijven? Dan heeft je kind waarschijnlijk problemen om al deze stappen na elkaar uit te voeren.

Omdat dit zo complex is, zijn er vaak kinderen die wat extra oefening nodig hebben. Deze extra oefening doen we in de kinesitherapie. Door middel van leuke schrijfoefeningen afgewisseld met andere fijn motorische opdrachtjes leren we leesbaar en vlot te schrijven.

Om de evolutie in het schrijven te kunnen opvolgen doen we aan het begin en einde van de therapiesessie een kort onderzoek.